Αναξιοκρατία ή αξιοκρατία, ιδού η αποριά [update];

Η είδηση έχει κάνει τον γύρο των ιστολογίων. Η σύμπτωση είναι σατανική: ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ νομού Ιωαννίνων Θανάση Οικονόμου και ο γραμματέας της νομαρχιακής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στα Ιωάννινα Χρυσόστομος Βούζας έχουν κοινούς φίλους αυτούς που επιλέχθηκαν από τη διαδικασία opengov για να στελεχώσουν το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου Χατζηκώστα, στα Ιωάννινα. Όλοι τους γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στα Ιωάννινα και κανένας του με σπουδές σχετικές με το αντικείμενο είτε αυτό είναι η διοίκηση γενικά ή πιο συγκεκριμένα η διοίκηση μονάδων υγείας.

Το ερώτημα που εγείρεται ως προς την καταλληλότητα των συγκεκριμένων ανθρώπων είναι εύλογο, όπως εύλογο είναι και το ερώτημα πως είναι δυνατόν οι κοινοί φίλοι του βουλευτή Οικονόμου και του γραμματέα Βούζα να είναι οι μόνοι κατάλληλοι για την στελέχωση του ΔΣ του νοσοκομείου Χατζηκώστα στα Ιωάννινα. Η συγκεκριμένη σύμπτωση εάν αποδειχθεί ως μεθόδευση θα σηματοδοτήσει το τέλος εποχής για την κυβέρνηση Παπανδρέου ως προς την πολυδιαφημισμένη διαφάνεια και αξιοκρατία. Οι πολίτες των Ιωαννίνων δεν θα πρέπει να αφήσουν απαρατήρητα και ατιμώρητα αυτά τα φαινόμενα. Το ΠΑΣΟΚ ήρθε για να υπηρετεί το κράτος δικαίου, τους άριστους και όχι τους ημέτερους. Το ζήτημα περιπλέκεται περισσότερο καθώς είναι γνωστό πως στις εσωκομματικές εκλογές ο κ. Παπανδρέου στηρίχθηκε από τα στελέχη αυτά.

Ένα ακόμα ερώτημα όμως το οποίο είναι εύλογο κατά τη γνώμη μου είναι η πλήρης απουσία της είδησης και η διερεύνησή της από τα τοπικά έντυπα ΜΜΕ. Προσπαθώ σήμερα να βρω μία αναφορά για την είδηση ή μία απάντηση από τους υπευθύνους για την σύμπτωση αυτή και δεν βρίσκω πουθενά. Αντίστοιχα η είδηση αυτή έχει κάνει το γύρο των ιστολογίων και οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν από αυτά. Η αγανάκτηση ορισμένων, όλων όσοι άκριτα δέχονται το γεγονός ως μεθόδευση, είναι δικαιολογημένη σίγουρα όμως πριν βγει το οποιοδήποτε συμπέρασμα θα πρέπει να ακουστεί και η επίσημη απάντηση των εμπλεκομένων.

Εμείς σαν ιστολόγιο δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε να γράφουμε για αυτό το θέμα καθώς το θεωρούμε πολύ σοβαρό για το ήθος και ύφος της κυβέρνησης Παπανδρέου. Περισσότερες απόψεις για αυτό το ζήτημα μπορείτε να διαβάσετε σε μία επιλογή αρθρών που έχει γίνει παρακάτω από το epirusgate:

http://epirusgate.blogspot.com/2010/05/blog-post_9974.html
http://epirusgate.blogspot.com/2010/05/blog-post_1450.html
http://epirusgate.blogspot.com/2010/05/blog-post_3414.html
http://epirusgate.blogspot.com/2010/05/blog-post_9828.html

UPDATE

Οι Νέοι Αγώνες Ηπείρου είναι η πρώτη εφημερίδα που αναφέρεται στο θέμα. Ρεζουμέ του άρθρου πως πρόκειται για εσωτερικό πόλεμο των τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ και ποιοι θα επικρατήσουν στην εξουσία του κόμματος. Όλο το άρθρο εδώ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: