Σιγή υχθύος ή φωνή βοώντος εν τη ερήμω

Οι πολιτικοί και η πολιτική δεν είναι παιχνιδάκι. Ο κάθε πολίτης που θέλει να κατέχει πολιτικό αξίωμα θα πρέπει να μπορεί να υποστηρίξει την παρουσία του στη δημόσια ζωή με τις πράξεις και τα έργα του. Για να συνεχίσω τα κλισέ του τίτλου Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια. Ενώ η τοπική κοινωνία συνταράσσετε από τα απόνερα των συμπτώσεων που εξελίσσονται στην τοπική πολιτική σκηνή αρχίζουν να διαφαίνονται οι διαθέσεις ορισμένων να λασπολογήσουν με παρασκηνιακές μεθόδους.

Χτες γράψαμε πως το θέμα του διορισμού του ΔΣ του νοσοκομείου Χατζηκώστα δεν ήταν άξιο λόγου για τα τοπικά έντυπα ΜΜΕ (που το διορθώσαμε όμως γιατί τα Νέοι Αγώνες Ηπείρου κάνανε μία δημοσίευση, δείτε παρακάτω). Για όσους δεν είναι ενημερωμένοι με το θέμα να υπενθυμίσω πως υπάρχει μία σατανική σύμπτωση μεταξύ των διορισθέντων στο ΔΣ και επώνυμων στελεχών του τοπικού ΠΑΣΟΚ που έχουν δείξει στήριξη στον βουλευτή Ιωαννίνων Θανάση Οικονόμου και τον γραμματέα της νομαρχιακής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Χρυστόστομου Βούζα. Η διαδικασία επιλογής του ΔΣ πραγματοποιήθηκε μέσω του opengov και επιλέγησαν στελέχη που εν πολλοίς δεν έχουν καμία σχέση με παρόμοια αντικείμενα της διοίκησης. Δεν υιοθετούμε καμία άποψη αλλά τα ερωτήματα που γεννιόνται είναι τα εξής:

1. Κανένας άλλος πολίτης των Ιωαννίνων δεν κατέθεσε αίτηση με παραπάνω προσόντα; Να θυμίσουμε ότι στη λίστα του ΔΣ είναι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί και δάσκαλοι.

2. Μία θέση διοίκησης δεν έχει ως προαπαιτούμενο σπουδές σε σχετικό αντικείμενο;

Χτες πρώτο το θέμα σχολιάστηκε από τους Νέους Αγώνες Ηπείρου. Το κείμενο απέδιδε τα δημοσιεύματα ως κακόβουλα (;;) και προϊόν κάποιας κόντρας που υπάρχει στο τοπικό ΠΑΣΟΚ και ότι τέτοιες ενέργειες οικοδομούν μία εσωστρέφεια στο κίνημα. Το δημοσίευμα μάλιστα ενέπλεκε και το όνομα του Χρήστου Κατσούρα, βουλευτή Θεσπρωτίας ως στόχο των κατηγοριών. Η αρχική καταχώρηση που έγινε για το θέμα και ενημερώθηκα και εγώ, από το epirusgate, δεν ανέφερε πουθενά το όνομα του κ. Κατσούρα. Αυτό που ανέφερε είναι ένα σημαντικό ερώτημα που μένει να απαντηθεί με την πλέον επίσημη μορφή. Για το δια ταύτα όμως δεν έγινε καθόλου λόγος από μία εφημερίδα που παραδοσιακά βρίσκεται κοντά στον χώρο της κεντροαριστεράς. Χρέος του κάθε δημοσιογράφου είναι να ενημερώνει με υπευθυνότητα το κοινό και να ερευνεί τα γεγονότα όχι να καταφεύγει σε μισόλογα και να περνάει γραμμές «φίλων». Αλήθεια εάν αυτό συνέβαινε όταν στην εξουσία ήταν η ΝΔ ποια θα ήταν η κάλυψη του γεγονότος;

Σήμερα το θέμα της επιλογής των ΔΣ στα νοσοκομεία της πόλης το καταγράφει και ο Ηπειρωτικός Αγώνας. Από το άρθρο αυτό μαθαίνουμε πως υπήρξαν αντιδράσεις, όχι όμως επίσημες από κάποιο πολιτικό φορέα. Επίσης μαθαίνουμε πως το βασικότερο θέμα είναι η καθυστέρηση στην επιλογή των στελεχών. Θέλω να διαφωνήσω με την εφημερίδα σε αυτό το σημείο. Σαφώς και η καθυστέρηση είναι πολύ βασικό ζήτημα και είναι μία αδυναμία της κυβέρνησης μέχρι στιγμής αλλά οι υπόνοιες αναξιοκρατίας στην επιλογή των μελών του ΔΣ μέσω μίας πολυδιαφημισμένης αξιοκρατικής μεθόδου (opengov) καθώς και η ρητορική του κινήματος για διαχωρισμό κόμματος και κράτους είναι σοβαρότερο ζήτημα. Το κράτος βρίσκεται μπροστά σε μία τεράστια σπατάλη στα ελληνικά νοσοκομεία. Εάν δεν βάλεις στελέχη που γνωρίζουν το αντικείμενο ή εάν τοποθετήσεις στελέχη που έχουν άλλο τρόπο λειτουργίας (μη αξιοκρατικό όπως η επιλογή τους αν τα σενάρια ευσταθούν) πως θα καταφέρεις να περιορίσεις την σπατάλη και να χτυπήσεις τα συμφέροντα που λυμαίνονται τον χώρο της υγείας; Ειδικότερα το ύφος του άρθρου για τις διοικήσεις και τις δυσκολίες που παρουσιάζονται από την απουσία τους αφήνει παράθυρο για μία πολύ επιζήμια λογική (λογική η οποία είναι υπεύθυνη σε μεγάλο βαθμό για την κατάσταση της χώρας μας αυτή τη στιγμή) ας μπούνε όσοι είναι να μπούνε γιατί δεν πάει άλλο.

Εγώ προσωπικά ψήφισα ΠΑΣΟΚ για κοινωνική δικαιοσύνη όχι για τη  λογική του λιγότερου κακού. Για να βγει η χώρα από το τέλμα που την οδήγησε η τελευταία διακυβέρνηση και όχι για να συμπεριφερθεί με τον ίδιο τρόπο. Δεν θέλω με την δική μου ψήφο να εξυπηρετούνται σκοπιμότητες, αδιαφανείς διαδικασίες ή η αναξιοκρατία που άλλωστε ζημιώνει όλους μας. Πιστεύω πως τα στελέχη, που έχουμε εκλέξει στα όργανα του ΠΑΣΟΚ, εμείς τα μέλη και οι φίλοι, θα πρέπει να απαντήσουν στα ερωτήματα που τίθενται αν μη τι άλλο για να μην σπιλώνονται άνθρωποι που δεν θα έπρεπε.

Διαβάστε επίσης

http://epirusgate.blogspot.com/2010/05/blog-post_3850.html

http://epirusgate.blogspot.com/2010/05/blog-post_2102.html

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: