Η νέα μεγάλη κεντροαριστερή παράταξη για τον δήμο Ιωαννιτών

Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό. Στα Γιάννενα έχουμε, αυτοδιοικητικά, ζήσει στιγμές μεγάλης παράνοιας. Το αποτέλεσμα για τον δήμο είναι η διοίκησή του να καταλήγει σε χέρια ανθρώπων που είναι κατώτεροι των περιστάσεων, με υπόνοιες πως έχουν χρεώσει τον δήμο και με πολιτικές οι οποίες δεν ευνοούν την ανάπτυξή του. Ιστορικά τελευταίος δήμαρχος από την κεντροαριστερά είναι ο κ. Γκλίναβος το 1994 ή κάποτε τότε. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν διοικήσει τον δήμο ο κ. Παπασταύρος για μία τετραετία και η φυσική συνέχεια της παράταξής του, υπό τον κ. Γκόντα, για 2 τετραετίες μέχρι και σήμερα. Αντίστοιχα η κεντροαριστερά και η αριστερά όλο αυτό το καιρό, αν και κατέχει μεγαλύτερο ποσοστό, ήταν κατακερματισμένη σε ομαδούλες που ευνοούσαν τα κόμματα και συνέβαλαν έτσι στον κατακερματισμό. Για παράδειγμα ο κ. Ζαρμπαλάς (ΠΑΣΟΚ) και ο κ. Φίλιος (ΣΥΝ) δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν μεταξύ τους και έτσι ο μεν πρώτος τερμάτισε τρίτος ο δε δεύτερος τερμάτισε δεύτερος στην αντιπολίτευση. Στις προηγούμενες εκλογές συνέβει το απίθανο: το ΠΑΣΟΚ να κάνει «ανοικτές» διαδικασία και την συναίνεση του κ. Παπανδρέου, που είχε έρθει μάλιστα να τον υποστηρίξει με ομιλία τους στην πλατεία Μαβίλη που τελικά μαζεύτηκαν τρεις και ο κούκος, και να «επιλέξει» έναν άνθρωπο τον οποίο τον ήξεραν ελάχιστοι, δεν διέμενε μόνιμα στα Γιάννενα και εν τέλει ήταν αρκετά λίγος. Αυτά για τον κ. Μελλανίδη. Ο συνδυασμός του κ. Φίλιου κατάφερε να εκλέξει δημοτικούς συμβούλους από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Εξού λοιπόν και η παράνοια που αντιμετωπίζεται το όλο ζήτημα από τους αυτοδιοικιτικούς, τα κόμματα και τις λοιπές ομάδες που λυμαίνονται τον χώρο της αυτοδιοίκησης στα Ιωάννινα.

Σήμερα (μάλλον χθες) η κατάσταση αυτή φαίνεται να αλλάζει. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ενώθηκαν σε μία ενιαία παράταξη και σε αυτό συνηγόρησαν και όλες οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της αριστεράς που βρίσκονται στους δήμους που θα συνενωθούν με τον δήμο Ιωαννιτών με το σχέδιο Καλλικράτης. Τα νέα αυτά είναι σημαντικά και το γεγονός πως οι διαδικασίες αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων θα γίνει μέσω της ενιαίας παράταξης και όχι στα γραφεία κάποιου κόμματος μας δίνει μία αίσθηση αισιοδοξίας για την συνέχεια.

Προτείνω να αναδειχθούν νέα άτομα, με γνώσεις στα σύγχρονα αντικείμενα και στις σύγχρονες μορφές χρηματοδότησης, που έχουν όρεξη για δουλειά και έχουν να προσφέρουν. Προτείνω επίσης να αναδειχθούν άτομα τα οποία δεν έχουν περάσει την ώρα τους μόνο στα όργανα των κομμάτων τους αλλά έχουν δραστηριοποιηθεί στους επαγγελματικούς τους τομείς έχουν επιτύχει και έχουν αποκτήσει τη δυνατότητα να αφουγκράζονται την κοινωνία. Μην ξεχνάμε πως η ανάπτυξη του δήμου αφορά όλους τους πολίτες χωρίς κομματικούς χρωματισμούς. Ας σταματήσει επιτέλους η κομματοκρατία για να πάει ο δήμος μπροστά.

Περισσότερες σκέψεις στην συνέχεια, αναμείνατε …

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: