Τα χαρακτηριστικά του υποψηφίου περιφερειάρχη …

Κάθομαι και σκέφτομαι το εξής: οι εκλογές αυτές θα δημιουργήσουν μικρές κυβερνήσεις. Οι περιφερειακές  κυβερνήσεις θα διαθέτουν όλα τα μέσα ώστε να επιτευχθεί ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο. Προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν σε μία περιφέρεια περιλαμβάνουν: την μείωση της ανεργίας, την αύξηση του βιοτικού επιπέδου και την πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Οι πάντες ισχυρίζονται πως οι περιφερειάρχες του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ως εκ του ρόλου τους θα είναι ισότιμοι προς τα μέλη το υπουργικού συμβουλίου και σωστά νομίζω τονίζουν αυτή την άποψη. Όμως  η ισοτιμία δεν μπορεί παρά να βασίζεται και στην ικανότητα και στα προσόντα των προσώπων που θα επιλεγούν για περιφερειάρχες. Απ’ όσο γνωρίζω όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου είναι πτυχιούχοι τουλάχιστον  και οι περισσότεροι μάλιστα με εξαιρετικούς μεταπτυχιακούς τίτλους. Φαντάζομαι πως  η ισοτιμία υπουργών και περιφερειαρχών υπαγορεύει τα ίδια προσόντα επιπέδου σπουδών και την κατοχή αν όχι μεταπτυχιακών τίτλων κάποιου πτυχίου τουλάχιστον.

Επίσης μέσα στις αρμοδιότητες του περιφερειάρχη θα είναι η συναλλαγή σε καθημερινή βάση με τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η συμμετοχή του σε συμβούλια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι απαραίτητο λοιπόν να μπορεί να συζητά και να συμμετέχει σε αυτές τις επιτροπές ως ισότιμο μέλος χρησιμοποιώντας την αγγλική γλώσσα.

Κάθε μέλος του υπουργικού συμβουλίου έχει τοποθετηθεί στο πόστο του γιατί έχει να προσφέρει με συγκεκριμένες πολιτικές. Το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και με τον περιφερειάρχη. Θα πρέπει να γνωρίζει τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας και να μπορεί να προτάξει άμεσα λύσεις για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Τα κόμματα στις εκλογές αυτές οφείλουν να προτάξουν το συμφέρον των πολιτών της κάθε περιφέρειας και όχι το δικό τους κομματικό συμφέρον. Θα πρέπει λοιπόν να προτείνουν υποψηφίους που θα μπορούν να νικήσουν πρωτίστως την φτώχεια και την υπανάπτυξη της περιφέρειας και όχι τις άλλες παρατάξεις.

Advertisements

Ετικέτες: ,

2 Σχόλια to “Τα χαρακτηριστικά του υποψηφίου περιφερειάρχη …”

  1. Τα χαρακτηριστικά του υποψηφίου περιφερειάρχη … « Το μεγαλύτερο blog της πόλης Says:

    […] Τα χαρακτηριστικά του υποψηφίου περιφερειάρχη … Από delinquents […]

  2. Τα αίτια της ήττας στην περιφέρεια Ηπείρου « Το μεγαλύτερο blog της πόλης Says:

    […] Ηπείρου. Τα αναλύσαμε σε άρθρα μας που βρήκαν απήχηση και σε άλλους bloggers. Εντύπωση μας έκανε πως παρόμοιες σκέψεις με αυτές που […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: