Κάπου έχει χαθεί η μπάλα ρε παιδιά …

Αντιγράφω από τον Ηπειρωτικό Αγώνα:  «Η γκάφα ενός αστυνομικού της δύναμης «ΔΙΑΣ» επέφερε αναταραχή στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Στις τέσσερις το μεσημέρι της Τρίτης ο αστυνομικός μπήκε στο πανεπιστήμιο με το μηχανάκι του με πλήρη εξάρτηση για να δανειστεί ένα βιβλίο από τη Βιβλιοθήκη.» Φοιτητές που έχουν κατάληψη στο τμήμα Πλαστικών Τεχνών θεώρησαν πως πραγματοποιείται περιπολία εντός του Πανεπιστημίου και αποφάσισαν να κάνουν μία πορεία στο κέντρο των Ιωαννίνων. Εμάς αυτό μας δημιουργεί κάποιες απορίες.

1. Ποιος νομίζει ότι τις έρευνες τις πραγματοποιεί η αστυνομία με ένστολους;

2. Εάν αυτός ο άνθρωπος χάσει τη θέση του θα είναι κανείς ευχαριστημένος;

Για την κατάληψη εμείς μάθαμε από το δημοσίευμα, όμως την περίοδο αυτή το πανεπιστήμιο βάλετε από ελέγχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος, ελέγχους που προτείνει ο υφυπουργός παιδείας, κτλ. Η πορεία για την κατάληψη του τμήματος Πλαστικών Τεχνών δεν ενοχλεί κανέναν, πότε όμως οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν καμία πορεία για θέματα ξεπλύματος μαύρων χρημάτων και θα απαιτήσουν από το πανεπιστήμιό τους πλήρη διαφάνεια;

Κάπου έχει χαθεί η μπάλα ως προς το τι είναι πανεπιστήμιο, ποιες είναι οι υποχρεώσεις του προς τους προπτυχιακούς, τους εργαζομένους, τους μεταπτυχιακούς, τους ερευνητές, τους καθηγητές και ποιες είναι οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα όλων αυτών προς το πανεπιστήμιο. Αν μπορεί κάποιος ας μου στείλει τα αιτήματα της κατάληψης του τμήματος Πλαστικών Τεχνών για να τα δημοσιεύσουμε ώστε να δημιουργηθεί μία συζήτηση και γύρω από αυτά.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: