Η επικαιρότητα

Σχεδόν μετά μισό χρόνο πάλι ο Πάγκαλος είναι στην επικαιρότητα. Από πέρυσι τον Απρίλιο μέχρι και σήμερα οι αλλαγές στην Ελλάδα είναι θεαματικές, αλλάζουν συνεχώς και πολύ φοβάμαι οι περισσότερες αλλαγές είναι προς το χειρότερο.

Δυστυχώς η Ελλάδα είναι μία κοινωνία, οι πολίτες της οποίας επηρεάζονται έμμεσα από τα ΜΜΕ. Η επιρροή αυτή δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνία αλλά τις προσωπικές στρατηγικές που κρύβονται πίσω από τα συμφέροντα.

Το συμφέρον της Ελλάδας είναι η αλλαγή της στάσης και των πολιτικών όρων συμμετοχής των πολιτών στα κοινά. Θα ήθελα να δω νέα κόμματα ώστε να απελευθερωθούν δυνάμεις εγκλωβισμένες είτε στους υπάρχοντες κομματικούς σχηματισμούς είτε δεν έχουν κάποια κομματική έκφανση τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Θα ήθελα να δω πολίτες που θα συμμετέχουν με όρους ανάπτυξης, με όρους προόδου απεγκλωβισμένοι από κομματικούς μανδύες.

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε πως 110.000 άνθρωποι λάμβαναν συντάξεις μαϊμού από το ΙΚΑ. Αυτό μεταφράζεται σε 1 περίπου δις € τον χρόνο. Οι συντάξεις αυτές πάνε πίσω μέχρι και 20 χρόνια. Ο οποιοσδήποτε καταλαβαίνει πως τα λεφτά που έχουν χαθεί είναι περισσότερα από όσα ζητάμε ως 6η δόση δανείου. Η σωστή αντιμετώπιση της κοινωνίας θα ήταν να μην εκλέξει κανέναν πολιτικό που διαχειρίστηκε τις συγκεκριμένες πολιτικές και εκτελεστικές θέσεις.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: