Οι τάσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ

Άρχισαν σιγά σιγά να διαμορφώνονται οι διαφορετικές τάσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Μπορεί ο Χατζηγάκης να διαγράφηκε διότι μίλησε για τάσεις στο εσωτερικό της ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ όμως οι τάσεις είναι «επίσημα» αναγνωρισμένες. Τελευταία παρέμβαση ομάδα μελών του ΠΑΣΟΚ (εθνικό συμβούλιο, νεολαία, κτλ) υπό την αιγίδα του Παναγιωτακόπουλου και την Αριστερή Πρωτοβουλία. Εκφραστές αυτής της πρωτοβουλίας στα Ιωάννινα ο Σπύρος Πάικας, Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Πασσαρώνας και η Ηλιάνα Τσολιού, μέλος του ΔΣ της ΓΕΩΤΕ Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

Περιληπτικά η παρέμβαση αυτή επικρίνει το ΠΑΣΟΚ για την νεοφιλελεύθερη πολιτική, για την επιλογή Παπαδήμου και για την μη προσφυγή στις κάλπες.

Εγώ θυμάμαι ακόμα πιο παλιά όταν ο Γιαννίτσης επιμελούνταν την αλλαγή του ασφαλιστικού, πολλοί από τους υπογράφοντες και μέλη αυτής της τάσης στο ΠΑΣΟΚ είχαν κατεβεί στους δρόμους και διαδίλωναν ενάντια στην τότε κυβέρνηση Σημίτη. Τα αποτελέσματα καταστροφικά, όσα θα προλάμβανε εκείνο το ασφαλιστικό επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο, και νέα μέτρα σαφώς πολύ χειρότερα επιβλήθηκαν μέσω του μνημονίου.

Είναι καιρός να αναλογιστείτε σύντροφοι εάν είστε με το ΠΑΣΟΚ της καθυστέρησης και της καταστροφής της χώρας μέσω της εξόδου από το Ευρώ ή είστε με το ΠΑΣΟΚ της προοπτικής, της ευρωπαϊκής πορείας και της ανάπτυξης. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ και καλείται να κυβερνήσει πραγματικά, όσες φορές έχει επιχειρήσει να αναλωθεί σε πολιτικές φανφάρες τα αποτελέσματα για την χώρα είναι καταστροφικά.

Θα περίμενα μία μακροσκελέστερη προσωπική ανάλυση του Γραμματέα ΠΑΣΟΚ Πασσαρώνας, Σπύρου Πάικα ώστε να έχουμε μία σαφή γνώση τι πρεσβεύουν εκείνα τα στελέχη που κατέχουν εκλεγμένες θέσεις στα όργανα του κινήματος.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: