Μεταρρυθμίσεις χωρίς απολύσεις γίνεται;

Το Βήμα αναφέρει πως υπάρχει απόρριψη των μέτρων για την διοικητική μεταρύθμιση καθώς η τρόικα πιστεύει πως «μεταρύθμιση χωρίς απολύσεις δεν γίνεται». Υπάρχει κανείς πραγματικά στην Ελλάδα που πιστεύει πως μπορεί να πραγματοποιηθεί η εκ βάθρων μεταρύθμιση σε διοικητικό επίπεδο (και παράλληλα δραστική μείωση των δαπανών) που χρειάζεται να πραγματοποιήσει η χώρα, χωρίς απολύσεις; Μπορείς να κάνεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά;

Η χώρα μαστίζεται από μία γενικευμένη λευκή απεργία που πραγματοποιείται στον δημόσιο τομέα και πλήττει το σύνολο της κοινωνίας. Επίσης δημιουργεί σε όλους τους συναλλασσόμενους με το δημόσιο την αίσθηση της πλήρους αποδιοργάνωσης και απαξιώνεται περεταίρω στην συνείδηση των πολιτών. Σήμερα τόλμησε υπηρεσιακός παράγοντας με τον οποίο είχα συνάντηση να υπονοησει πως στην επόμενη συνάντησή μας, αν του κόψουν το επίδομα διευθυντή δεν θα μπορέσω εύκολα να τον βρω και μάλιστα συνέστησε και στους υπόλοιπους παρευρισκόμενους να κάνουν το ίδιο.

Ο Παναθηναϊκός για να ξεπεράσει την κρίση που μαστίζει την ομάδα του, σε αγωνιστικό επίπεδο, αναγκάστηκε να καρατομήσει έναν από τους πιο προβεβλημένους παίκτες του. Η Ελλάδα θα πρέπει αυτή τη στιγμή να αντιστρέψει τις εντυπώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και να αποδείξει πως είναι διατεθειμένη να σπάσει αυγά για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Ας μην γελιόμαστε στη παγκοσμιοποιημένη οικονομία στη οποία θέλουμε να ανήκουμε πρέπει να αποδείξουμε πρώτα πως αξίζει να ανήκουμε. Όπως σε όλες τις παρέες αν δεν σε αποδεχθούν πρώτα οι άλλοι τότε δεν ανήκεις στην παρέα.

Τέσσερα μέτρα για την αποχώρηση στελεχών του δημοσίου είναι:

1. Απόλυση όλων όσοι έχουν πλουτίσει παράνομα (άνοιγμα λογαριασμών, διασταύρωση περιουσιακών στοιχείων, όσοι δεν είναι σύνομοι φεύγουν).
2. Απόλυση όλων όσοι έχουν προσληφθεί μετά τον νόμο Πεπονή (ΑΣΕΠ) χωρίς τις απαραίτητες διαδικασίες όπως προβλέπονται από τον συγκεκριμένο νόμο.
3. Απόλυση όλων όσοι εργάζονται σε υπό κατάργηση οργανισμούς.
4. Πραγματοποίηση πλήρους και σύγχρονης αναδιοργάνωσης των διαδικασιών και των υπηρεσιών και απόλυση πλεονάζοντος προσωπικού.

Στα κενά που μπορεί να προκύψουν μπορούν να πραγματοποιηθούν προσλήψεις, μέσα από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, κερδίζοντας έτσι νέο προσωπικό καλύτερα καταρτισμενο και σε πιο παραγωγική ηλικία.

Advertisements

Ετικέτες: ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: